2010. június 23., szerda

Kedd

(Ezt szerdán írom, sajnos képeket nem lesz idő betölteni.)

Az idő pocsék. Illetve...enyhe novemberünk van.
Reggelire friss kifli (nem sikerült megenni mind a negyvenet), vaj, lekvár, tea, tej, kakaó.
Némi látszatrendrakás és beágyazás után irány az "ütősterem". A mai program: csengettyűzés.
Amikor már nem bírtunk többet, nekiültünk levelezőlapot írni. Volt, aki még soha nem írt ilyet, a címzés nem is mindenkinek sikerült elsőre hibátlanul. Mindet kijavítottuk, úgyhogy reméljük, kivétel nélkül célba is érnek. (Talán épp pénteken.)
Ezt még egy jó kis természetismereti vetélkedő követte ebéd előtt. Bálint bácsi mindenféle állatos, növényes képeket vetített, és furmányos kérdéseket adott fel hozzájuk. Aki jól válaszolt, kapott hámozós földimogyorót. Peti NAGYON aktív volt, a sok mogyoró után alig maradt étvágya...
Ebédre volt a hétfői paradicsomlevesből, utána zöldborsófőzelék fasírttal.
Közben végig esett és zuhogott és zuhogott és esett. Meg egy kicsit esett is.
Némi (távolról, ellenszélben, szemüveg nélkül) csendespihenő(nek látszó tevékenység) után felkerekedtünk, és átautóztunk Ráckevére az uszodába, ahol a pára miatt sajnos nem tudtunk fényképezni, pedig lett volna mit.
Na az uszodázás, az maga volt a dőzs!
Megmentettünk az enyészettől egy nekünk adományozott uszodabérletet, úgyhogy a nagyobbak a Vitál Zónába is bemehettek. Volt is szaunázás, meg röhögés a tepidáriumban. (Barna majd elmeséli, mi volt olyan vicces.)
De a csak uszodára jogosultak se unatkoztak: volt gyerekmedence (Julika nagy örömére), úszómedence (az úszni tudók és férfiasan pancsolni vágyók örömére) és termálmedence (mindenki örömére). A termálmedence néha zubogott, néha vízsugarakkal masszírozott, néha pedig - amikor volt jel - az aktuális vébémeccset lehetett nézni kivetítve a vízben heverészve.
Minden eső miatti lehangoltságot, koszt és tanév végi feszültséget kiáztattunk magunkból.
Hazatérve felfaltuk a vacsorai kenyereket szalámival és sajttal, paradicsomot, paprikát is harapva mellé. Ja, és hagymát. Kellemes meglepetés volt, hogy milyen sok gyerek eszik szívesen hagymát!
Este persze meccsnézés a függőknek, Lucky Luke film a szélesebb látókörűeknek.
Aztán szunya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése